Open menu

Українці та українки всім довели, що ми – неймовірна нація. Нація воїнів, яка має культурну спадщину світового рівня. Нині це своїми виступами довів колектив оркестру Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова, який  виборов Гран-прі на 30-му Міжнародному фестивалі колядок і щедрівок імені Казиміра Шварліка у польському місті Бендзин.

Начальник оркестру — військовий диригент Житомирського військового інституту ім. С.П.Корольова, заслужений артист України, майор Павло Осінський розповів, що до фестивалю долучилися учасники з кількох країн. Крім Польщі та України, були представники з Чехії, Італії та Литви.
"Початково ми брали участь у фестивалі в Житомирі, де було близько двох десятків учасників. Ми пройшли у фінал, нас відібрали як кращий колектив і запропонували поїхати для участі в фіналі в Польщі. Там у фінал вийшли 135 учасників, які пройшли на гала-концерт. Були музиканти з Латвії, Італії, Чехії. З України були кілька учасників, і, до речі, перше місце взяв хоровий колектив з міста Дубно", — розповів Павло Осінський.
Вітаємо колектив оркестру Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова з перемогою  та бажаємо творчих успіхів і перемог у майбутньому!